Epsilon Systemen, welk model waarom

Bij het uitkiezen van een pc komen er zoveel vragen aanbod. In deze blog bespreken we de verschillen tussen de Epsilon systemen en waar ze geschikt voor zijn. De keuze tussen laptop, gewone pc of mini-pc bespreken we in een andere blog.

Sommige modellen zijn “leverbaar”  in een uitvoering met een Intel processor of een AMD processor. De Intel processoren zijn zeer slecht leverbaar en daardoor een flink stuk duurder. Tot dit aangepast is zullen wij alleen de AMD systemen aanraden.

De Advanced is de instap machine. Een gewone gebruiker kan hier zijn normale werk op doen. Officewerk, het internet op, social media draait hij zijn hand niet voor om. Internet spelletjes gaan prima. De compact is eigenlijk dezelfde machine maar in een kleinere behuizing.

Zoals de naam al zegt, de Deluxe is wat luxer uitgerust. Meer opslag maar met name een krachtiger processor. Alle dagelijkse taken gaan net iets sneller, maar met name bewerkingen van bijvoorbeeld foto’s gaan ook sneller. De perfecte instap voor een wat meer eisende gebruiker.

De entry gaming is onze lichtste computer waar 3D games op lopen. De nieuwste spellen draaien prima als je de instellingen niet te gek hoog zet en wat oudere spellen kunnen al flink opgeschroeft worden. Maar ook als gewone werkmachine kan hij prima mee komen. Om de prijs te drukken zitten er geen extra’s in.

Voor hogere resoluties of meer grafisch geweld raden we de pure gaming aan. De processor en de grafische kaart hebben hier een flinke upgrade gekregen. Ook de behuizing en de voeding zijn een stuk luxer. De nieuwste games draaien hier met een full-hd resolutie prima op met hogere instellingen.

Voor de meest veeleisende gebruikers hebben we het Pure Gaming and High-End Systeem AMD. Een nog snellere processor, luxe behuizing en voeding. De machine heeft geen grafische kaart, deze kan nog los uitgezocht worden. Met een 1050Ti kaart perfect voor zwaar foto of videobewerken of met een 1070 (of zelfs 2080) grafische kaart voor high-end gaming.