EPSILON CLOUD BACKUPcloud-backup

Epsilon Cloud Backup is een systeem om backups van uw bestanden te maken naar onze servers. De opslag vindt plaatst via een versleutelde verbinding. Uw data wordt ook volledig versleuteld opgeslagen. U bent de enige die bij de data kan. In geval van brand, diefstal of verlies kunt u dan nog steeds bij uw data komen.

Aanschaffen is zeer eenvoudig. U kunt het bij ons in de winkel kopen, of hier via onze website aanschaffen. Na aanschaf krijg u een mail met uw inloggevens toegestuurd. In deze mail zit ook een link naar de installatie bestanden. U installeert dit, geeft aan waar u een backup van wilt maken en wanneer. Vanaf dat moment draait de backup op de achtergrond. Natuurlijk moet uw computer wel aan staan op het moment dat de backup wordt gemaakt. Mocht er iets mis gaan of heeft u computer uit gestaan op de geplande tijd krijgt u van ons een mailtje hierover.

Het programma kan een backup maken van uw documenten, foto’s, films en muziek. Als u Windows live mail gebruikt, of Microsoft Outlook kan ook hier een backup van worden gemaakt. Natuurlijk wordt hier alleen een backup van gemaakt als deze bestanden ook staan op de plaatsten die u tijdens installatie heeft aangemaakt. Dit zijn de normale plekken waar Windows deze bestanden opslaat.

Voor het maken van backups kunt u maximaal 100 GB gebruiken. Meer dan voldoende voor een flinke foto verzameling. Als u veel films download van het web raden wij aan hier geen backup van te maken met cloud backup. Deze films zijn erg groot en vaak makkelijk opnieuw te downloaden.

U kunt de gehele installatie instructies ook hier bekijken: Installatie Instructies Epsilon Cloud Backup. Hierin wordt alles stap voor stap met plaatjes beschreven.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoeveel data mag ik opslaan?

– U kunt in totaal 100 GB aan backupgegevens in de cloud opslaan.

Waar wordt mijn data opgeslagen?

– In ons datacentrum hier in Nederland.

Hoe vaak kan ik een backup maken

– Wij raden 1 a 2 keer per week aan. Mocht u dit vaker of minder vaak willen doen, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem. U heeft zelf controle over de momenten waarop u (automatisch) een backup maakt naar de cloud.

Moet ik nog een backup maken op een USB schijf?

– Dit is niet nodig, maar is vaak nog wel aan te raden. Op een externe schijf kunnen ook volledige systeem kopieen worden opgeslagen. Windows 8.1 heeft bestandsherstel hierbij wordt er voortdurend een backup gemaakt van gewijzigde bestand. Dit is niet praktisch om over het internet te doen. Ook zal herstel vanaf een USB schijf sneller zijn.

Als ik al op een USB schijf een backup maak is Cloud Backup dan nog wel nodig?

– Ja, als u brand heeft of uw apparatuur wordt gestolen is ook uw lokale backup weg. Of bijvoorbeeld het aangekoppeld laten aan de computer en door blikseminslag of een virus toch alles kwijt raken inclusief uw backup. Cloud backup kan dan toch nog uw onvervangbare buiten het huis bewaren om zo uw belangrijke bestanden terug te halen wanneer dit noodzakelijk is.

Heeft u toegang tot mijn data?

– U heeft zelf de keuze om een encryptiesleutel te kiezen bij het installeren van de software. Als u deze optie gebruikt kan alleen diegene bij de gegevens die in bezit is van de encryptie sleutel. Bewaar deze daarom goed.

Hoe weet ik of mijn backups goed gemaakt worden?

– U kunt ten aller tijde de logfiles en historie zien van hetgene wat gebackupt is op uw computer via het backup programma. Tevens krijgt u rapportages hiervan per e-mail toegestuurd.