Uw computer veilig gebruiken, thuis en op het internet

Om uw computer veilig te gebruiken moet u op een aantal zaken letten. De 3 hoofdzaken hebben wij voor u op een rijtje gezet:

Back-up

Dit is wat u zeker op orde moet hebben. Als alle andere zaken niet goed gaan kunt u hier altijd nog op terug grijpen. Er zijn grofweg 2 types back-up. Bij de eerste wordt u back-up opgeslagen op een externe (usb) hardeschijf. Dit kan prima met de ingebouwde tools in Windows. In dit document laten wij u zien hoe u dit makkelijk kunt doen.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw data in de cloud (een datacentrum) op te slaan. Wij bieden hiervoor Epsilon Cloud Backup. Twijfelt u of alles goed ingesteld staat of heeft u hulp nodig bij het instellen, kom gerust bij ons langs. Een van beide is mooi, een combinatie van beide verkleint de kans dat u data kwijt raakt.

Anti-Virus

Een goed anti-virus pakket is een must. Dit beschermt tegen veel voorkomende bedreigingen op het internet. We raden eScan anti-virus aan. Goed en betaalbaar. Alle informatie over dit pakket vind u hier.

Updaten

Voer regelmatig alle updates van Windows en uw programma’s uit. Steeds meer programma’s zoals Google Chrome updaten zichzelf, maar het blijft voor veel applicaties nodig dit zelf nog even te doen.

Veilig gedrag op het Internet

Hoe goed uw anti-virus ook is, het zal nooit tegen alles beschermen. Daarom maak altijd back-ups! Veel problemen kunt u voorkomen door u veilig te gedragen op het internet. Hieronder staan een aantal zaken om aandacht aan te besteden. In geval van twijfel altijd eerst informatie inwinnen en dan pas handelen. Laat u niet dwingen in een telefoongesprek iets gelijk te doen. In geval van twijfel schakel uw computer uit en bel ons!

-Microsoft belt u niet! Uw bank en de overheid ook niet. Hang op bij dit soort telefoontjes die ook nog eens in het Engels zijn.

-Klik nooit op linkjes in mailtjes die van uw bank, post nl, de overheid etc etc zijn.

-Als u iets met een bedrijf wilt regelen via het web voer dan de het adres van hun website zelf in in uw browser, klik nooit op linkjes!