Een foto gemaakt en dan?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig de mogelijkheid om foto’s te maken; met je mobiel, je tablet, fotocamera; noem maar op! Maar dan? Wat zijn handige manieren om foto’s op te slaan, te versturen en te delen? En welke programma’s kun je hier het beste voor gebruiken?

Ten eerste: gooi foto’s die zijn mislukt, of die gewoon niet de moeite waard zijn om te bewaren, direct weg.

De rest kun je natuurlijk bewaren, opslaan op een computer, delen met anderen, laten afdrukken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met een kabeltje tussen de telefoon en de computer kun je makkelijk bestanden (en dus ook foto’s) overhevelen. Een andere mogelijkheid is de foto’s op te slaan op een USB stick, en ze dan over te zetten naar (bijvoorbeeld) de computer. Er zijn ook apps (applicaties), die dit voor je doen, zonder dat je hiervoor een kabel hoeft te gebruiken. SendAnywhere bijvoorbeeld. Of: wetransfer.com. Deze applicaties kun je gemakkelijk downloaden via de  Appstore/ Playstore.  Dit is vooral handig als het om meerdere foto’s gaat. Natuurlijk kun je ook foto’s via email versturen, maar hou er rekening mee dat je de mailbox van de ontvanger hier mee laat overstromen. (Het zijn al gauw erg grote bestanden.)

Wanneer jouw foto’s eenmaal op je computer staan, is het raadzaam deze te ordenen. Sla je foto’s op in afbeeldingen/ pictures.

Klik op start, linksonder in het scherm. Onder documenten zie je “afbeeldingen” staan. Dit is een handige plek om foto’s op te slaan. 

Hier sla je al je foto\s op, en kun je ze ordenen door de foto’s een naam te geven en verschillende mapjes te maken. Tip: maak een back up. Het is erg aan te raden om je foto’s op te slaan op bijvoorbeeld een externe harde schijf, zo weet je zeker dat ze veilig bewaard blijven. ASCI heeft hier mooie oplossingen voor!

Ook kun je de foto’s natuurlijk uploaden op de verschillende sociale media, zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Houd er dan wel rekening mee, dat zodra iemand anders jouw foto’s kan zien en opslaan, je er zelf geen controle meer over hebt.