ASCI is 30 jaar, hoera! Hoe is het allemaal begonnen?

Het begin
Op 1 januari 1992 startte biologiestudent Hendrik-Jan Drenth de eenmanszaak ASCI Technologies. Ongehinderd door enige kennis van boekhouding, bankzaken en andere ondernemersmalheur en volledig gedreven door enthousiasme, groeide het aantal klanten al snel. De studie liep meer en meer vertraging op, de werkzaamheden namen naar aard en omvang toe. Het enthousiasme bleef.

Uitbreiding
Er werd een VOF opgericht en compagnon Mathijs Kooij kwam er bij. Het bedrijf werd gerund vanuit een knusse woonkamer in Groningen Zuid, maar door het toenemende succes was het hier al snel te klein. Er werd een pand betrokken aan de Parkweg in Groningen, wat aanvankelijk een zee van ruimte leek. Maar ook hier liep men elkaar al snel in de weg, en was het magazijn barstensvol. Klanten raakten bekneld tussen de voordeur en de balie. Dit heeft alles te maken met het leveren van maatwerk, en het assembleren van computers, zodat klanten precies krijgen wat ze nodig hebben. Zonder overbodige toeters en bellen en volledig naar wens.

Meerdere vestigingen
Al snel bleek uitbreiden, een grotere locatie nodig, en werd uitgeweken naar Assen. Nog een zaak in Groningen zou immers betekenen dat je elkaar beconcurreerde. Dus begon hier ASCI Assen, aan de Narcisstraat 58. Hier was het groot genoeg om een zaak in te richten, voldoende ruimte voor een magazijn en zelfs veel ruimte om te wonen. En dit is nu nog steeds zo. Er zijn inmiddels wel 4 ASCI winkels bijgekomen, verspreid over het land.

Diverse samenwerkingen versterken ASCI
Inmiddels was er een nauw samenwerkingsverband met distribiteur en groothandel Warbout ontstaan. Grotendeels gebaseerd op ANB5 – vanaf 1996 ontwikkeld zelfgemaakt bedrijfsvoering systeem, wat ook door externe bedrijven gebruikt wordt. Ook werken we samen met Vobis, zie de nieuwe folder met aanbiedingen voor deze week. Er is dus ook best heel veel veranderd in de afgelopen jaren, en een heleboel gebeurd. Toch is er 1 constante factor: bij ASCI staat de klant altijd centraal. Dit lijkt zo’n dooddoener; het is toch echt ons motto. Je kunt altijd zonder afspraak bij ons binnenlopen en geen vraag is te gek.

ASCI Technologies bestaat dit jaar dus 30 jaar. Om dit samen met jou te vieren hebben we het hele jaar door mooie acties!
Hou onze website en socials in de gaten om mee te doen.