eScan vervangen voor een nieuwere versie

eScan logo

eScanAV – behoort al jaren tot de top-5 wereldwijd

Wat veel mensen niet weten is is dat eScan voortdurend nieuwe versies van haar software uitbrengt. Niet te verwarren met de virusdefinities die om de 12 uur uitkomen betreft dit een nieuwe uitvoering van het anti-virus programma zelf. eScan haalt hiermee kleine foutjes uit het programma of zorgt voor compleet nieuwe mogelijkheden. Als gebruiker van eScan mag je wanneer je dat wilt de laatste versie installeren om gebruik te maken van de nieuwe opties. Hieronder leg ik uit hoe dat moet. Let op: bewaar de licentiesleutel of zorg dat u deze bij de hand hebt als u deze opnieuw moet invoeren.

Standaard verwijdering

eScan kan je verwijderen door te kiezen voor:
Windows 10: Start – instellingen (tandwieltje) – Apps
Even wachten: er bouwt zich een lijst op van geïnstalleerde programma’s. Als dit klaar is, kies voor eScanAV (of eScanISS /eScanTSS), er verschijnt een knop : verwijderen.

Bij windows 8 klikt u rechts op het start menu, vervolgens gaat u naar configuratiescherm.
Dan ziet u bij programma’s staan: een programma verwijderen, klik hierop en kies vervolgens eScan uit de lijst en klik op verwijderen.

In Windows 7: klik op Starten -> Configuratiescherm.
Klik onder ‘Programma’s’ op Een programma verwijderen (ziet u dit niet, klik dan eerst rechtsboven achter ‘Weergeven op’ op Categorie)

Het verwijderen van de software kan even duren, als het klaar is, is het verstandig de computer opnieuw op te starten.

Lukt dit niet: Geforceerde verwijdering

Mocht er ergens iets fout zijn met het de-installeren dan kan je daarvoor een tool gebruiken: eScan Removal Tool, onder de categorie Downloads Tools and Utilities:
http://wiki.escanav.com/wiki/index.php/Technical_Info
Dit programma gooit all onderdelen van eScan eraf, ook de licentie informatie! U heeft bij het opnieuw installeren dus uw oude sleutel nodig.

Hierna kunt u eScan opnieuw installeren

Ga naar onze download pagina en download de juiste software: deze moet natuurlijk bij uw sleutel passen! Heeft u een eScanAV code dan moet u de oranje download hebben, voor ISS de groene.
Het programma biedt standaard alle opties van eScan. Wij raden met klem aan om ‘bestand anti-virus’ en ‘cloud-bescherming’ aan te zetten. Onderdelen als ‘Firewall’ en ‘anti-spam’ kunt u naar wens ook aanzetten. De opties die eScan biedt zijn meestal beter dan wat standaard in Windows zit maar er is meestal wel enioge kennis voor nodig. Wilt u het voor uzelf eenvoudig houden laat ze dan gewoon uit. Desgewenst kunt u er tijdens de installatie ook voor kiezen de onderdelen die u niet gebruikt helemaal niet te installeren. Met een command-prompt met administrator rechten laat u bijvoorbeeld met het commando “/nofw” de firewall compleet weg. Zie deze video voor een duidelijke instructie.

eScan licentie verlengen

Wilt u alleen uw licentie verlengen en gewoon uw oude installatie blijven gebruiken, kijk dan in deze video hoe dat moet.