Microsoft en Google accounts

Steeds meer diensten hangen aan uw Microsoft of Google account. Bijvoorbeeld Office365 is niet te gebruiken zonder Microsoft account. Ook uw mobile telefoon kan eigenlijk niet worden ingesteld zonder Google account.

Vaak heeft u dus al 1 van deze accounts. Voor Microsoft kan het een Hotmail of Outlook.com mail adres zijn. Als u een Android telefoon heeft of Gmail heeft u ook een Google account.

Om alles goed te laten werken raden wij het volgende aan.

-Zorg dat alle gegevens bij uw account goed staan. Vaak zien we dat mensen maar wat verzinnen als adres, geboortedatum etc. maar als er ooit iets misgaat en het account moet worden hersteld weten ze deze gegevens niet en is herstel onmogelijk. Vul dus de juiste info in waar nodig. Vooral een herstel telefoonnummer is heel handig (mobiel nummer).

-Kies een veilig wachtwoord. Minimaal 8 tekens. Een hoofdletter, een cijfer en een leesteken. Niet gewoon uw naam. Dit is veiliger en voorkomt misbruik. Ook kan soms uw account worden bevroren als er een simpel wachtwoord op zit en er gebeurt iets geks op uw account (bijvoorbeeld u stuurt 50 mensen te gelijk een mail met uw Hotmail/Outlook.com mail adres, dit kan al problemen geven).

-Voor nog meer veiligheid kiest u 2 factor authenticatie. U krijgt dan telkens als u op een nieuw apparaat inlogt een SMS met een code die u ook moet invullen. Gelukkig hebben Microsoft en Google ook handige apps voor op uw telefoon, u hoeft dan op de telefoon alleen op OK te drukken.