Einde support Microsoft Office 2010

Op 13 oktober 2020 stopt de extended support van Office 2010. Microsoft werkt dit pakket al jaren niet meer bij, alleen lekken werden gedicht, maar ook dat stopt nu. Aangezien veel aanvallen op computers plaats vinden via Office applicaties is het verstandig dit pakket te vervangen. Mocht u met een nog oudere Office 2007 of zelfs 2003 draaien is het helemaal tijd om dit te vervangen.

Er zijn vele opties om dit op lossen, de meest gangbare staan hieronder. Als u nu Outlook gebruikt voor uw email dan raden wij met klem aan om over te stappen naar een nieuwe versie van Office. Het overzetten van de mail naar een ander mail pakket vanuit Outlook is lastig en u gaat de uitgebreide opties van Outlook snel missen.

-Gewoon Office deinstalleren en geen office pakket meer. Als u alleen nog zaken online doet kan dit heel soms voldoende zijn.

-Microsoft vervangen door een gratis Office pakket als OpenOffice of LibreOffice. Deze zien er net wat anders uit, maar doen globaal het zelfde als Microsoft Office. Let op zit geen mail pakket als Outlook bij.

-Meest logisch, vervangen door een nieuwere versie van Office. Dit kan dan op 2 manieren:

*Office 2019. U schaft het pakket aan. U krijgt beveiligings updates en de eerst paar jaar ook nog kleine verbeteringen. De grote verbeteringen zijn voorbehouden aan Microsoft 365. Bevat alle onderdelen als Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Geen terugkerende kosten. Dit blijft bruikbaar tot Microsoft dit pakket ook weer end-of-life maakt. Dit is meestal 10 jaar, wij garanderen de eerste 3 jaar gebruik. Dit pakket zit wel aan uw pc gekoppeld en kan op 1 pc worden geinstalleerd.

*Microsoft 365 (voorheen Office 365). U betaald per jaar. Hier zitten ook alle onderdelen in (behalve Teams, hiervoor is het zakelijke Microsoft 365 pakket nodig. Voor het deelnemen aan een Teams sessie is dit niet nodig, alleen als organisator). U hebt altijd de laatste versie. Microsoft werkt dit pakket doorlopend bij. In de pakket is ook een 1 TB ondedrive inbegrepen (cloud opslag). Met personal heeft een 1 gebruiker (1 onedrive) en dit kan op 5 pc’s en tablet. De standaard versie heeft 6 gebruikers (elk met een eigen 1 TB onedrive).

Mocht het u nu duizelen, kom gerust bij ons langs voor advies wat het beste voor u werkt.