Microsoft OneDrive in het kort

OneDrive is de Microsoft uitvoering van Cloud opslag. Uw bestanden worden automatisch naar het Internet gestuurd en ook weer terug naar uw computer. Dit is te vergelijken met het ook bekende Dropbox. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden.

-Sinds 2018 zit dit veel dieper in Windows 10. Hierbij is het mogelijk om de mijn documenten folder te laten vervangen door OneDrive. Dit staat dan automatisch op het Internet en elke aangesloten PC. Echter krijgt u maar 5 GB gratis en dit is veel te weinig voor de meeste gebruikers. Zet dit dus niet aan. Mocht u het aan hebben gezet maar lijkt het erop dat u nu u bestanden kwijt bent kunnen we dit vaak nog herstellen. Kom hier mee langs. Bij onze installaties zetten we dit dus ook standaard uit.

-De OneDrive hangt wel aan uw Microsoft account, het is dus belangrijk dit goed voor elkaar te hebben (https://asci.nl/blog/1187/microsoft-en-google-accounts/).

-Bij Office365 van Microsoft krijgt u 1 TB OneDrive opslag. In dat geval is het wel handig om deze functie aan te zetten. Als er al documenten op de PC staan en u wilt dit aan gaan zetten wees voorzichtig, gaat heel af en toe fout, we raden aan eerst een goede backup te maken.