Kies de juiste laptop

Het lijkt best ingewikkeld – een nieuw laptop uitzoeken. Toch zijn er een paar zaken waar je even op moet letten om fouten te voorkomen.

Allereerst: moet het een laptop worden? Een laptop die nooit ergens mee naartoe genomen word kan beter vervangen worden door een desktop..

Het wordt toch een laptop? Waar gebruik je de laptop voor?
– neem je hem vaak mee dan is kleiner vaak beter / het scherm wordt bij kleinere laptops natuurlijk wel minder goed leesbaar en het numerieke deel van het toetsenbord is beneden de 15 inch vaak weg ..
– waar sla je de data op en wat is het? Alles in de cloud of bijna geen data? Kleine SSD is prima! Veel data en ook foto / video bestanden? Misschien een SSD + Harddisk combi overwegen. Daartussenin? Bedenk dat een SSD zo groot gekozen moet worden dat hij niet meer dan2/3 vol raakt: ze presteren dan minder en zijn eerder stuk.
– gaming: check bij de specs van het te spelen spel wat de eisen zijn. Geen aparte graphics heeft als voordeel: minder energie – dus langer werken met de accu, minder hitte, minder herrie door de koeling en vermoedelijk een langere levensduur ..
– processor: hoe zwaarder – hoe duurder en hoe meer energieverbruik.. De gevoelssnelheid van een laptop wordt voor een groter deel bepaald door de aanwezigheid van een SSD (of niet) dan je denkt..
– geheugen: 4GB is voor de meeste applicaties onder windows 10 voldoende. Bijplaatsen later is simpel, kost niet veel – nu al de eis stellen voor een bepaalde hoeveelheid RAM beperkt je wel in de keuze ..